Acasă Fructe Noni 10 motive pentru care sa iubesti sucul din fructele Noni

10 motive pentru care sa iubesti sucul din fructele Noni

0
10 motive pentru care sa iubesti sucul din fructele Noni

Morinda citrifola, cunoscută sub numele de morinda, dud indian, nunaakai (Tamil Nadu, India), mengkudu (Indonezia și Malaezia), apatot (Filipine), kumudu, fructe de brânză sau noni (Hawaii), este indigena din Asia de Sud și Australasia.

Este verde la început, apoi – pe măsură ce se coace – devine galben, având un miros înțepător, unii spun de brânza stricată, alții de ciorapi nespalati.

Morinda citrifolia este deosebit de atractivă pentru furnicile țesatoare, care își fac cuiburi din frunzele copacului. Aceste furnici protejează planta de unele insecte parazitare. Mirosul fructelor atrage și liliecii de fructe, care ajută la dispersarea semințelor.

Ce este si de unde provine sucul din fructele Noni?

Noni este cel mai frecvent vândut sub formă de suc. Există diferite tipuri de sucuri Noni, cum ar fi sucuri nealcoolizate, îndulcite, diluate cu suc de struguri sau alte tipuri de sucuri din fructe sau chiar pulbere noni amestecată cu apă sau suc.

Cel mai bun tip de suc este sucul din fructul Noni cu pulpă, neîndulcit; pulpa conține cele mai multe substanțe nutritive. Aditivii, precum îndulcitorii și conservanții, vor anula efectele terapeutice pe care le are asupra corpului, ceea ce îl va face redundant. Sucul din fructele Noni are o reputație proastă pentru faptul că este un produs caruia i se face multă reclama înșelătoare, prezentandu-l ca pe un remediu miraculos. Suc de Noni Polinesian CaliVita

10 beneficii uimitoare pentru sănătate ale sucului Noni

Cu toate acestea, sucul din fructele Noni ar putea fi ceea ce cauti pentru a scapa de dureri sau pentru a da un impuls sistemului imunitar. Iată cele 10 cele mai importante beneficii pe care le poti obtine prin consumul acestui fruct.

1. Analgezic – Noni are poreclele „Copacul pentru durerile de cap” sau „Copacul durerii”. Studiile au arătat că noni a redus durerile la fel de mult ca si medicamentele tramadol și hidrocortizonul, făcându-l eficace pentru artrită și alte dureri articulare.

2. Fortificarea sistemului imunitar – Noni activează macrofagele și consolidează sistemul imunitar, care produce mai multe limfocite. De asemenea, conține agenți antibacterieni care luptă împotriva bacteriilor infecțioase, inclusiv Staphylococcus aureus și Escherichia coli.

3. Antidepresiv / sedativ – Noni stimulează serotonina și melatonina, doi hormoni foarte importanți. Serotonina afectează starea de spirit, emoțiile și somnul; dezechilibrul nivelului de serotonina poate contribui la depresie.

Melatonina reglează ritmul circadian, care vă ajută să dormiți; păstrarea acestui regulat vă va ajuta să vă odihniți o noapte bună, îmbunătățind, de asemenea, starea dumneavoastră de spirit.

4. Ingrijirea pielii / parului – Proprietatile lui Noni sunt folosite pe piele si pe scalp, cum ar fi eczeme si viermi; de asemenea, frecate pe scalp pentru parul lucios; și vă va păstra pielea tânără. Purtați puțin suc pe pielea / scalpul afectat, lăsați timp de 15 minute, clătiți. Ingestia sucului vă poate ajuta unghiile să devină mai puternice.

5. Anti-tumoral / anti-cancer – Noni stimulează producerea de oxid nitric. Oxidul de azot este o substanță extrem de utilă, una care se află la baza multor beneficii noni. În acest caz, reduce creșterea tumorală și ajută organismul să lupte împotriva replicării canceroase a celulelor. De asemenea, conține o substanță bogată în polizaharide imunomodulatoare, cunoscută sub numele de noni-ppt, care luptă și mai mult împotriva cancerului.

Proprietățile de stimulare a sistemului imunitar care sunt, de asemenea, de un mare ajutor. Un alt lucru important este numărul de substanțe fitochimice din noni care luptă împotriva cancerului. Fitonutrientii pe care le gasiti în legume și plante medicinale ajuta la prevenirea canceruui, dacă le consumati în mod regulat. În cazul în care cancerul este deja prezent, noni și alte plante cu cantități mari din aceti fitonutrienti vor încetini, opri sau vor inversa total procesul cancerului.

6. Hipertensiune – Noni este bogat în fitonutrienți, seleniu și vitamina C, care luptă împotriva deteriorării radicalilor liberi de pe pereții vaselor de sânge; scopoletin, un compus care poate scădea tensiunea arterială, este alcalin si împiedică lichidele corporale să devină prea acide, dăunând astfel radicalilor liberi. De asemenea, noni contina proxeronina, care este necesară organismului pentru a produce xeronină.

Xeronina ajută la coordonarea celulelor pentru a funcționa armonios, la scăderea stresului și, la rândul său, la tensiunea arterială. De asemenea, noni contine aminoacidul triptofan. Atunci când triptofanul intră în sânge și se duce în celule, ajută la producerea altor substanțe importante, cum ar fi și mai mult serotonină, care este excelentă pentru scăderea tensiunii arteriale prin efectul său relaxant.

7. Colesterolul – Noni previne absorbția colesterolului LDL, reducând astfel placa în artere, menținându-vă sănătos și mai în viață.

8. Memorie – Noni, așa cum sa menționat mai sus, împiedică absorbția colesterolului prin cantitatea sa mare de fitosteroli. Acest lucru ajută în mod direct creierul să rămână mai sănătos, iar placa nu se acumulează în arterele care alimentează creierul, menținându-l corect oxigenat.

9. Sindromul intestinului iritabil / constipație – Noni este bogat în fibre solubile, care ajută la ușurarea tensiunii intestinului și înmuierea scaunul. De asemenea, are vitamine și minerale necesare pentru a vă menține intestinele sănătoase.

10. Antibacterian / antifungic / antiviral – Noni are proprietăți de combatere a infecțiilor comparabile cu cele ale medicamentelor eliberate pe bază de prescripție medicală. Acesta conține antrachinone, scopoletin și terpenă, printre altele toate lucrează împreună pentru a lupta împotriva bolilor.

Noni Juice are efecte secundare ?

Noni poate interacționa cu anumite medicamente, deci este recomandat sa discuți cu medicul tău înainte de a lua suplimente cu noni.

De unde poti cumpara fructul Noni?

Datorita perisabilitatii sale, fructul Noni nu il gasesti in supermaket-uri. Noni este comercializat sub forma de suc, pudră, ceai sau capsule, în principal în magazinele cu produse naturiste, bio, plafar, dar și în farmacii. Noi recomandam suplimentele nutritive produse în condiții farmaceutice si comercializate de către compania CaliVita Internațional si care contin Noni sub mai multe forme: suc din fructul Noni si capsule.

Organic Noni Juice

Sucul organic din fructul Noni, Organic Noni Juice este comercializat in doua variante:

  • 1 flacon(946 ml)
  • 3+1 cadou, (4 x 946 ml)

Provenit din ferme ecologice, sucul Organic Noni este îmbogăţit cu aromă naturală de zmeură.

Polinesian Noni Juice

Polinesian Noni Juice şi Organic Noni Juice sunt produse complexe create să ofere suport sănătăţii voastre, fiind bogate în vitamine, aminoacizi şi minerale.

Polinesian Noni Capsule

Pe lângă sucul Polinesian Noni, puteţi profita de efectele benefice ale fructului noni sub formă de capsule. Fiecare capsulă de Polinesian Noni Caps conţine 400 mg de ingrediente active de cea mai înaltă calitate.

[td_smart_list_end]

Componentele speciale din fructul noni asigură sprijin pentru menţinerea sau refacerea sănătăţii, fie că este vorba de o perioadă de detoxifiere sau una în care sistemul vostru imunitar are nevoie de mai mult ajutor.

sursa foto: wikimedia – https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Noni_juice.jpg

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: