Acasă Resurse Ghiduri utile De ce sa alegi servicii de securitatea muncii de calitate?

De ce sa alegi servicii de securitatea muncii de calitate?

0
De ce sa alegi servicii de securitatea muncii de calitate?

Faptul ca ai o firma si angajati, te obliga sa ai grija de multe aspecte care tin atat protectia si securitatea muncii la locul in care isi desfasoara activitatile, cat si de medicina muncii. Salariatii, la fel ca si echipamentele, utilajele, spatiile si alte mijloace corporale pe care le ai inregistrate in gestiune, sunt un capital pretios pentru afacerea ta.

  • Oamenii, prin abilitatile, cunostiintele, experientele, dar si personalitatea si energia lor sunt cei care misca lucrurile astfel incat visul nostru sa prinda viata. Ei sunt constructorii a ceea ce am definit prin misiunea si viziunea noastra si daca nu avem grija de ei, de starea lor de sanatate si starea lor de bine, riscam sa ne ruinam singuri afacerea.

Rolul nostru de conducator este de a le purta de grija, de a-i sluji si de a-i iubi pentru ca ceea ce sunt si ceea ce fac. Intr-un organism viu, cum este si o comapanie, chiar si cele mai indepartate celule trebuiesc ingrijite pentru a evolua si progresa rapid.

Legislatia ne obliga la tot felul de activitati si reguli pentru a ne organiza munca si locul de munca astfel incat sa nu punem in pericol siguranta si viata lucratorilor: de la echipament de lucru, casti de protectie, stingatoare de incediu, pana la instructiuni de utilizare a echipamentelor si utilajelor.

Un aspect pe care multi il neglijeaza, si asta poate datorita faptului ca nu sunt consiliati de catre personal cu experienta si dedicat, se refera la protectia si securitatea muncii intr-un birou. Ai putea crede ca nu este necesara, dar te-ai gandit cate riscuri de vatamare si accidentare pot exista intr-un birou de numai 15 mp?

De la prize care se misca, prelungitoare si cabluri electrice intinse pe jos, pana la rafturi si sertare care nu inchid. Daca mai adaugam si o podea alunecoasa, deja ai tot tabloul cu posibile vatamari si riscuri de accidentare. Dar, bineinteles, tie nu se pot intampla toate acestea pentru ca tu ai ales, in deplin acord cu angajatii, ca acestia sa lucreze de acasa. Iar ce fac ei acasa, din punct de vedere a securitatii muncii, este treaba lor si nu a ta.

Oare asa sa fie?

Este obligatorie instruirea pentru protectia si securitatea muncii si PSI pentru angajati care isi desfasoara activitatea la domiciliu (telemunca)?

Sunt multe intrebari care se isca doar din aceasta situatie ipotetica simpla. Insa, pentru ca inteleg si stiu ce inseamna servicii specializate de calitate, am ales sa ma adresez unui consultat extern, care ofera servicii de protectia muncii Bucuresti si in toata tara, de peste 20 de ani. 20 de ani in acelasi domeniu inseamna ceva! Oamenii astia stiu toate punctele si virgulele din legislatie, s-au confruntat cu sute de evenimente si situatii, au instruit si educat mii de oameni. Si, inca sunt pe piata, ca parte a solutie!

Cine este Euramis Consulting?

Euramis Consulting este o echipa de consultanti care ofera servicii externalizate de protectia muncii, securitatea si sanatatea muncii (SSM) si situatii de urgenta (SU). Calitatea serviciilor oferite este certificata prin standardele ISO si pateneriatul pe care il au cu Agentiei Europene pentru Securitate si Sanatate in Munca, EU-OSHA.

Rezultatele concrete ale calitatii serviciilor prestate sunt materializate in numarul mai mic de accidente de munca, cu mult sub valorile inregistrate la nivel natonal, scutire de plata amenzi, stare de bine la locurile de munca pentru angajati si pentru clienti.

In plus, inca din anul 2008 ofera o platforma e-learning pentru instruire si testare online a angajatilor, foarte benefica pentru cei care doresc sa opteze pentru telemunca, adica munca la domiciliu.

De ce sa alegi Euramis pentru servicii de protectia muncii?

Pentru ca la Euramis se pune accentul pe instruire de calitate, sub forma de training-uri interactive, pe platforma e-learning online dezvoltata in acest scop. Din experienta, stim ca acest lucru ajuta foarte mult la o intelegere mai buna si fixare a informatiilor.

Cei care s-au confruntat cu accidente de munca inteleg ca rapiditatea cu care o companie reactioneaza in fata autoritatilor este un real beneficiu. Sa nu mai vorbim de calitatea relationarii cu autoritatile in caz de urgenta, pe care o puteti lasa in grija specialistilor in protectia si securitatea muncii de la Euramis.

Echipa Euramis iti ofera solutii personalizate, recomandari practice si este acolo cand ai mai multa nevoie de ea!

Te invit sa vizitezi pagina web a companiei Euramis, www.euramis.ro, pentru ca acolo vei gasi informatii practice, utile si actualizate cu legislatia in domeniu. De asemenea, ai posibilitatea de a intra in contact, prin email sau telefon, cu unul din membrii echipei Euramis, care iti va oferi consultanta personalizata si solutii practice pentru problemele de securitate a muncii si situatii de urgenta care pot aparea in afacerea ta.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: