Acasă Resurse Ghiduri utile Cum pot schimba rafturile metalice aspectul unui magazin astfel încât să crească vânzările?

Cum pot schimba rafturile metalice aspectul unui magazin astfel încât să crească vânzările?

0
Cum pot schimba rafturile metalice aspectul unui magazin astfel încât să crească vânzările?

Când aveți un magazin, rafturile pe care urmează să fie aranjate si expuse produsele sunt un element indispensabil din structura acestuia. Pe langa bugetul disponibil, marca și natura produselor dvs. sunt alte doua criterii esentiale în alegerea tipului de rafturi folosite.

  • Astfel, dacă intenționați să afișați bijuterii sau parfumuri scumpe, atunci rafturile si mobilierul confectionat din sticlă securizata sunt cele mai potrivite.
  • Pentru produsele de artă, rafturile din lemn de esenta tare pot creea un ambient natural, care va atrage clienții în căutarea unor astfel de produse.
  • Pentru spatii comerciale, magazine alimentare si nealimentare, supermarketuri cea mai populara și cu sigurantă, cea mai rezistentă și cea mai durabilă alegere, sunt rafturile metalice, despre care vom discuta mai multe în continuare.

Alegeți tipul de rafturi potrivite pentru magazinul dvs.

Planificarea cu grijă a tipurilor de rafturi pe care doriți să le utilizați în magazinul dvs. este esențială pentru succesul afacerii dvs. și, în final, în creșterea vânzărilor. Să discutăm, mai întâi, opțiunile de bază pentru cele mai multe tipuri de rafturi.

A. Rafturi metalice

Rafturile metalice de perete reprezinta unul dintre segmentele pricipale de rafturi pentru expunere si depozitare produse pentru magazinele care comercializeaza produse alimentare sau nealimentare. Datorita capacitatii mari de sustinere, a modularitatii rafturilor si a posibilitatilor nenumarate de personalizare prin adaugarea diferitelor tipuri de elemente, rafturile metalice de perete reprezinta produsul ideal pentru orice spatiu comercial.

Rafturile metalice se pot împarți în doua mari categorii

– rafturi metalice de perete

– rafturi metalice de mijloc (gondole)

Numarul mare de dimensiuni in care sunt disponibile permite amplasare rafturilor metalice de perete astfel incat sa se obtina o capacitate maxima de expunere in timp ce spatiul alocat este acoperit perfect; acest lucru se realizeaza si cu ajutorul rafturilor metalice de perete tip coltar interior sau exterior care permit realizarea de tronsoane continue chiar daca rafturile metalice de perete sunt dispuse la unghiuri de 90 grade (pe pereti diferiti).

B. Rafturi pentru legume fructe

Rafturile pentru legume fructe pot avea structura metalica vopsita in camp electrostatic pentru a asigura o rezistenta sporita in timp fara a afecta aspectul rafturilor sau pot fi realizate din aceeasi structura metalica in combinatie cu elemente din pal melaminat si lemn pentru o eleganta aparte si un design deosebit.

C. Rafturi pentru paine

Aceste rafturi din lemn sunt utilizate cu precadere pentru expunerea de paine si produsele de brutarie, panificatie in market si supermarket. Structura din lemn si pal melaminat este sustinuta de elemente din metal vopsit in camp electrostatic pentru a asigura o rezistenta sporita in timp fara a afecta aspectul rafturilor.

Cu toate acestea, nu este suficient doar să aveți rafturi metalice, trebuie să le folosi-ți în mod corect pentru a maximiza spațiul magazinului dvs., pentru a atrage clienți și pentru a maximiza profiturile. Mai jos sunt 8 considerente demne de a tine cont atunci când amenajați magazinul cu rafturi metalice de la A la Z

1. Rafturi metalice tip gondola – un must have

Indiferent de tipul de produse pe care îl aveți, rafturile metalice de mijloc (gondolă) trebuie luate în considerare. Așa cum am menționat mai sus, rafturile metalice de mijloc sunt o alegere perfectă și versatila pentru a configura aspectul magazinului tău. Pe aceste rafturi se pot aranja aproape orice tipuri de produse – de la articolele mărunte pana la mărfuri mai grele.

Stiati ca ...
la rafturile metalice inclinatia politei poate influenta rapiditatea cu care se vand produsele? Produsele expuse pe rafturi inclinate, aproape de casa de marcat incurajeaza cumparaturile din impuls si au o rata de circulare la raft de 3 ori mai mare. – sursa: Rafturi metalice de la A la Z

2. Asezați la vedere produsele de sezon

Unii proprietari de magazine consideră că odata aranjate produsele de rafturi este suficient si nu mai trebuie schimbat nimic tot anul, insa brandurile de succes știu că acest lucru nu este adevărat.Pe măsură ce sezoanele, evenimentele speciale și sărbătorile se schimbă, este important ca si expunerea produselor dvs. pe rafturi să urmeze aceleași tendințe.

Astfel, ar trebui să luați în considerare expunerea articolelor de sezon și a produselor pe care clienții le doresc cel mai mult aproape de ușă. Scopul este de a le face să se vândă rapid, înainte de încheierea sezonului sau sa le vindeti la prețuri reduse, daca doriti sa economisiti pentru anul urmator.

3. Amenajati un punct focal de prezentare

Secretul pentru a atrage atenția clientilor dvs. asupra produselor afișate pe rafturi este prin crearea unui punct focal de prezentare a produselor. Aceasta amenajare, pe care o puteti realiza simplu si usor cu ajutorul rafturilor metalice, vă poate ajuta să creșteți semnificativ vânzările. Punctul focal nu trebuie să fie relevant pentru produsele pe care doriți să le evidențiați pentru clienți. Trebuie doar să atrageți atenția clienților dvs. suficient de mult pentru a-i atrage sa se indrepte catre acea zona si, in final, pentru a face o achiziție.

Punctul focal trebuie poziționat într-un loc unde clienții pot să îl observe foarte usor. În mod ideal, așezați-l în partea dreaptă a intrării magazinului. Majoritatea clienților tind să se îndrepte spre dreapta ori de câte ori intră într-un magazin. După ce le-ați captat atenția, așezați pe raftul respectiv produse consumabile cu marjă ridicată de profit.

4. Folosiți culori luminoase și iluminare corespunzătoare

O iluminare corectă a rafturilor ar trebui să fie o problemă majoră dacă doriți ca rafturile iluminate să aibă succes. Nu subestimați niciodată intensitatea si culoarea luminilor folosite și capacitatea acestora de a capta atenția. Acești factori pot creea sau distruge afișajul vizual.

Concentrați-vă pe unghiul corect al luminii pentru a evidenția punctele focale și pentru a minimiza, de asemenea, umbrele care vin de la alte produse. Dacă clienții nu pot vedea perfect ceea ce este pe rafturi, vor deveni dezinteresați imediat.

5. Utilizati rafturi metalice versatile

Există trei calități importante atunci când vine vorba de utilizarea rafturilor metalice: modularitate, ajustabilitate și mobilitate.

Rafturile metalice versatile, cum sunt rafturile metalice de la A la Z, pot găzdui aproape orice fel de produs în orice moment, fără să fie necesar efectuarea de modificări, permițându-vă să afisati rapid produsele. să schimbați un aspect, dacă este necesar. Această facilitate este benefică atunci când primiți produse noi și vă este greu să găsiți un loc pentru ele.

Folosirea rafturilor metalice care îndeplinesc aceste calități nu ajută doar la reducerea costurilor de extindere viitoare, ci vă permite, de asemenea, să schimbați aspectul magazinului pentru a satisface cerințele clienților sau sa va adaptati ambientul strategiei de marketing.

6. Amplasarea rafturilor metalice în magazin

Aranjamentul rafturilor metalice în magazinului dvs. trebuie să țină cont de psihologia consumatorului.

În primul rând, există o înclinație naturală în ceea ce privește traseul pe care majoritatea consumatorilor aleg să îl facă într-un magazin. Acestia tind să se deplaseze în sensul acelor de ceasornic prin magazin, ceea ce înseamnă că pe rafturile din dreapta ușii ar trebui sa aveți produse premium, cu marja de profit mare.

O alta alegere critică este locul în care să vă puneți produsele consumabile, de baza, din categoria celor care sunt vândute cel mai des. Pentru magazinele alimentare, acestea sunt pâinea, laptele și ouăle. Pentru magazinele de bauturi, ar putea fi vorba despre bere. Pentru magazinele de birotica, acestea sunt topurile de hârtie și cartusuri de cerneală sau tonere pentru imprimantă.

  • Există un singur răspuns corect referitor la zona în cazul în care ar trebui să vă amplasați raftul cu elemente de baza sau cumparate cel mai frecvent: cât mai departe de ușă.

Scopul tău este să crești timpul petrecut de clienții tăi în magazin și să-i împingi cât mai spre interiorul magazinului. Cu cât petrec mai mult timp în magazin și vor vedea cât mai multe produse, cu atât vor cheltui mai mulți bani.

7. Aranjati produsele pe rafturi functie de tipul de client

După ce ați configurat aspectul magazinului, sunteți gata să vă aranjați produsele pe rafturi. Nu subestimați puterea aranjari produselor pe rafturile de la nivelul ochilor. Acea zona este dedicata produselor care va cresc profitabilitatea și de aceea este important sa fie vizibile si sa ii ajutați pe oameni sa ajungă ușor la ele, sa nu fie nevoiti sa se aplece sau sa se ridice pe varfuri.

O alta tactica de succes este să apelati nu numai la cumpărător, ci și la influențatori, adică acele persoane care influențează decizia de cumparare, fără a fi client. Într-un magazinul alimentar, cel mai frecvent aceștia sunt copiii mici, astfel încât produsele cu profit mare, care sunt pentru copii, trebuie să fie afisate la nivelul ochilor si nu la nivelul ochilor părinților.

8. Folosiți câteva trucuri de marketing

Aici ne referim la programe de fidelizare, jocuri, loterii etc

Construirea unui program de fidelizare în magazinul dvs. poate avea efecte uriașe și interesante. Gamificarea este de asemenea eficientă, fie că este vorba despre un jeton de colecție sau un bilet de loterie cu premii. Orice activitate care obligă un cumpărător să petreacă mai mult timp în magazin și să se întoarcă pentru mai multe vizite este un lucru benefic si profitabil pentru afacerea dvs.

Și un sfat bonus despre aspectul fizic al magazinului dvs.: folosiți puterea oglinzii. Ne comportăm mai bine atunci când ne putem vedea pe noi înșine, iar oglinzile s-au dovedit a fi un efect de descurajare a furtului remarcabil de eficient.

Fiti creativi și indrazneti, încercați constant idei noi, mai intai la scara mica, după care le extindeti la nivel mare. Uitați-va și la ceea ce face competitia, care sunt cele mai frecvente și preferate modalitati de a face shopping, adaptati-va constant tendintelor și cerintelor pietii.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: