Acasă Parteneriate si colaborari Trei modele de amplasare a rafturilor metalice in magazin

Trei modele de amplasare a rafturilor metalice in magazin

2
Trei modele de amplasare a rafturilor metalice in magazin

Aveți o afacere online și v-ați gândit sa deschideți un magazin, fizic de data aceasta, pentru a fi mai aproape de clientii dvs. și pentru a le da posibilitatea sa vizualizeze și sa cumpere produsele pe care le comercializati în mediul online. Sunteți interesat sa aveți clienți mulțumiți, care găsesc ceea ce au nevoie în magazinul dvs. și revin de fiecare data, cu încredere, în magazinul dvs. Și, de ce nu, sa ii incurajati sa cumpere mai mult și sa va recomande prietenilor și cunostintelor. În acest fel, prin creșterea vanzarilor și, implicit a profitului, va puteți dezvolta afacerea la nivelul pe care îl doriți.

Sa presupunem ca aveți un spațiu de 50 m2 și un stoc initial de 300 de produse care trebuie să fie aranjate și prezentate potentialilor clienți pentru a fi găsite ușor și pentru a-i incuraja să facă achizitii mai mari. Când vine vorba de vânzare cu amănuntul, pe langa ceea ce se află în magazinul dvs., poate fi la fel de important și rafturile pe care aranjati marfa, aspectul și modul de amplasare al acestora.

Dar ce fel de rafturi va pot ajuta sa obtineti un aspect optim al magazinului și o prezentare eficiența a produselor, astfel încât sa permita clientilor să se deplaseze ușor și sa aibă o experiență interesantă la cumpărături?

Există o mare varietate de rafturi comerciale, însă pentru o prezentare cât mai buna a produselor, acestea ar trebui sa îndeplinească – simultan – trei cerinte principale:

 1. să se integreze perfect în spațiul pentru care sunt dedicate
 2. să asigure o afisare optima și vizibilitate bună pentru produse
 3. să fie realizate dim materiale de calitate pentru a rezista utilizarii intense și sa va bucurati cât mai mult timp de ele

Pe lângă acestea, ar trebui sa mai aveți în vedere doua obiective principale de marketing:

 1. imaginea de brand: integrarea elementelor de identificare vizuala ale afacerii dvs. – marca, design interior și exterior, panouri etc
 2. influentarea obiceiurilor de cumparare ale clientilor: aspectul corect al raftului și plasarea produselor ii determina pe clienți sa treacă prin toate zonele magazinului, astfel încât dacă au sa cumpere doar doua produse, au achizitionat în final patru.

Cu toate aceste lucruri în minte și cu un plan al podelei magazinului, puteți trece la pasul următor: crearea unei amplasament optim a rafturilor în magazin care sa va ajute sa maximizati vanzarile.

Acum, hai să discutăm cum realizăm toate acestea.

Amplasarea rafturilor în magazin

O amplasare optima a rafturilor înseamnă ca acestea sa permita aranjarea produselor astfel încât să fie vizibile clientilor dvs. și ușor de cumpărat. Distanța intre rafturi și culoarele formate pemit crearea unui flux de trafic prin care clientii sunt dirijati către produsele care aduc cel mai mare profit afacerii dvs.

În general, există trei modele de amplasare a rafturilor care ar putea fi utilizate și este important să știți câte ceva despre fiecare, deoarece acestea vor determina cum vă planificați destinația de plasare a produsului. Pentru a afla mai multe despre aspectul magazinelor, citiți articolul despre planificarea aspectului magazinului.

Amplasare in linie dreapta

Acest tip de amplasament al rafturilor vă oferă un spațiu maxim pentru a afișa mărfurile și a pentru a ghida clienți sa ajungă la puncte focale clar definite, aflate la capătul culoarelor. Acest plan de amplasament este utilizat în mod obișnuit de către supermarket-uri, magazine cu multe produse, gen „38”, etc

Amplasare unghiulara

Acest plan de amplasare ocupă mai mult spațiu, dar tinde să fie mai plăcut vizual: fiecare produs poate fi așezat în stilul său optim și cu lumină corespunzătoare. Acest tip de amplasare a rafturilor este utilizat în mod obișnuit în magazinele de bijuterii, magazine de îmbrăcăminte și buticuri.

Amplasarea în bucla

Un plan care este o combinație a celorlalte doua tipuri de amplasare a rafturilor. Diferența este că rafturile sunt configurate pentru a forma pentru vizitatorii magazinului dvs. un traseu sub forma de „buclă”. Acest tip de amplasament ocupa mai mult spatiu decât amplasamentele unghiulare, dar ele oferă, de obicei, cea mai bună vizibilitate a produselor dvs.

[td_smart_list_end]

Amintiți-vă, nu puteți face niciunul dintre aceste planuri de amplasament pentru magazinul dvs. dacă nu aveți seturile de rafturi potrivite. Rafturile metalice pentru magazine sunt fabricate pentru a fi capabile să reziste pe termen lung, chiar dacă sunt supuse zilnic solicitărilor venite din partea comercianților sau din partea clienților. Aflați ce aveți nevoie pentru a va amenaja optim magazinul dvs. de la specialistii in rafturi pentru magazin.

Am amenajat un magazin alimentar si am luat rafturile de la ei. Am iesit exact 50% mai ieftin. Nu am asteptat cateva saptamani sau luni. Produsele le au in stoc si le-am primit in 48 de ore. Ii multumesc. – Inovia Romania (recenzie cu 5* acordata pe pagina google+)

De asemenea, studiile au demonstrat că rafturile metalice sunt apreciate din punct de vedere estetic, iar impactul lor vizual este unul maxim. Este cert faptul că un magazin îngrijit, cu rafturi metalice modulare, va avea parte întotdeauna de mai mulți clienți decât unul neîngrijit. Este importantă și întreținerea corespunzătoare a acestor rafturi, deoarece orice magazin este alcătuit într-o proporție foarte mare din rafturi metalice, așa că felul în care se prezintă acestea este esențial.

Prezentarea produselor in magazinul dvs. într-un mod care atrage atenția clienților poate parea cea mai dificila activitate, însă cu rafturile metalice modulare aceasta poate devini o joaca de copil. Nu uitați să păstrați articolele grupate consecvent în magazinul dvs. Păstrați în spatele magazinului produsele care sunt cel mai bine vandute pentru a vă asigura de faptul că clienții dvs., de-a lungul călătoriei lor prin magazin, văd si alte produse care au marja de profit mare si sunt interesati sa le achizitioneze.

Rafturi magazine paineRafturi metalice modulare pentru magazinul dvs.

Există numeroase tipuri de rafturi metalice pentru magazinul dvs. care va pot ajuta sa realizați o structura optima și flexibila de prezentare a produselor dvs.:

 • Rafturi metalice care se prind de perete și care sunt folosite frecvent în supermarket-uri
 • Rafturi metalice de colț care pot fi poziționate în diferite unghiuri
 • Rafturi de mijloc care pot fi utilizate pentru expunerea produselor în zonele înguste
 • Rafturi speciale pentru legume și fructe, care au structura rezistentă astfel încât să poată susține greutatea lădițelor cu produse. Acestea pot fi prevăzute cu grilaje și alte accesorii utile.
 • Rafturi din lemn pentru expunerea produselor de brutărie și panificație.
 • Rafturi din metal cu polițe din lemn sau cu uși din sticlă.

Pe RafturiOnline.ro găsiți rafturi metalice care pot fi folosite pentru amplasarea produselor destinate curățeniei, rafturi pentru pâine, rafturi metalice universale, rafturi metalice EasyKIT pe poliță, rafturi modulare de perete, raft depozitare pentru paleți, dar și o mulțime de alte soluții moderne pentru magazinul dvs.

Cine este RafturiOnline.ro?

Este magazinul online detinut de compania Frameworks SRL, care comercializeaza si livreaza la nivel national o gama larga de rafturi metalice pentru spatii comerciale si industriale, rafturi magazine, mobilier comercial etc. Echipa Frameworks ii poate ajuta pe toti cei care apeleaza la serviciile sale sa-si transforme spatiile comerciale sau depozitele in spatii organizate, cu scopul de a eficientiza modul de a lucru al angajatilor, dar si pentru a imbunatati experienta clientilor in alegerea produselor.

2 COMENTARII

 1. Am cerut un draft de contract si mi-au trimis unul preformulat, cu cateva clauze seci, cu obligatii din partea cumparatorului si drepturi ale vanzatorului. Nu mai spun ca s-au si mirat, de cum de pot cere asa ceva. Am incercat sa lamuresc dar mi-au trantit-o, ca nu au ce discuta. Este normal? Multumesc.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: