Implant dentar pe viata cu Cris Smile

Implant dentar pe viata ? Chiar este posibil ?

Tocmai ti-ai finalizat o lucrare dentara intr-o clinica de stomatologie moderna si profesionista din Bucuresti. Acum zambetul si starea ta de incredere si-au revenit la viata! Si toate acestea au fost posibile datorita unui implant dentar

Tehnologiile de ultima generatie din domeniul stomatologiei ne ofera posibilitatea de a ne reface si a ne intretine dantura prin intermediul implanturilor si puntilor dentare.

Implant dentar Cris Smile Bucuresti
sursa foto: Cris Smile

Un implant dentar este un dispozitiv, sub forma unui surub de titan sau zirconiu, care inlocuieste radacina naturala a dintelui lipsa.

Bontul proteic are rol de suport pentru sustinerea unei coroane dentare, proteze sau punti.

Exista mai multe tipuri de materiale sau combinatii de materiale pentru realizarea coroanei. Solutia este personalizata si se stabileste impreuna cu medicul specialist.

Odata cu finalizarea lucrarii de implant dentar, medicul stomatolog iti va recomanda o serie de actiuni pentru intretinerea acesteia.  Este bine sa tii cont de aceste recomandari si sa actionezi in consecinta.

Remedii naturale pe baza de plante medicinale

Suplimentele si remediile pe baza de plante medicinale sunt fabricate din plante naturale si sunt utilizate de catre multe persoane pentru a completa tratamentele medicale traditionale.

Desi nu sunt medicamente, inainte de utilizarea lor, este bine sa te consulti cu medicul stomatolog, mai ales pe parcursul efectuarii lucrarilor de implant dentar.

Tot ceea ce consumam, chiar si vitamine si minerale, determina o anumita reactie in organism.

In cazul in care medicul tau dentist nu stie ce medicamente sau suplimente pe baza de plante consumi, el nu va stii cum sa te protejeze de posibile interactiuni medicamentoase.

Acest lucru este deosebit de important mai ales atunci cand este necesara efectuarea de tratamente chirurgicale care necesita anestezie.

Cum poti obtine un implant dentar pe viata ?

Sa recunoastem, un implant dentar presupune niste costuri initiale destul de mari. Daca tii cont de recomandarile de mai jos, implantul tau dentar poate avea o viata lunga. Si, chiar, sa nu mai fie necesara inlocuirea lui.

Pe termen lung, implantul dentar este o investie cu multiple beneficii pentru sanatatea si starea ta de bine.

1Preventie

Pe parcursul efectuarii lucrari, pentru prevenirea infectiilor, medicul stomatolog iti va recomanda  anumite substante farmaceutice cu rol antiinflamator si antibiotic.

2Intretinere

Pentru intretinerea implantului dentar, igiena orala este la fel de importanta ca si atunci cand aveai grija de dintii tai naturali.

3Control

Vizitele periodice la cabinetul stomatologic au scopul de a verifica integritatea lucrarii, analiza tesutului osos, depistarea unor posibile infectii.

Ai grija de zambetul tau! 🙂

Ce ar mai fi de spus?

Igiena orala este esentiala chiar si atunci cand in loc de dintele tau natural ai un implant sau o punte dentara. Evident, sunt lucrari din materiale rezistente si care nu se cariaza.

Insa gingia si mucoasa ta bucala se pot irita si infecta. Si toate aceastea pot afecta si lucrarea ta dentara.

Mai multe studii si cercetari sugereaza faptul ca persoanele care prezinta infectii dentare, au un risc mai ridicat de a suferi de afectiuni si boli grave, cum ar fi: boli de inima, boli de plamani, atac cerebral, ulcere, controlul diabetului, nastere prematura.

De asemenea, fumatul este un factor major al iritarii gingiilor si a gurii. Asa ca, renunta la fumat daca iti doresti un implant dentar pe viata!

Implantul dentar este cea mai buna solutie de a-ti salva zambetul … si sanatatea!

Avand grija de sanatatea dintilor tai, ai grija de sanatatea intregului organism.

Daca informatiile din acest articol te-au ajutat, le vei spune prietenilor tai cum sa obtina un implant dentar cu viata pe viata ? Multumesc! 🙂