Dong Quai (Angelica Sinensis) a fost numita si „ginseng feminin” si este o planta excelenta pentru a fi utilizata de catre femei.

Dong Quai este numita si:
– radacina Angelicae Sinensis
– tang-kui
– dang gui
– radacina angelica chineza

Ca „ginseng feminin”, Dong Quai este un remediu popular pentru multe femei care au:

  • ten palid si lipsit de stralucire
  • piele uscata
  • vedere incetosata
  • corp fragil
  • batai rapide ale inimii

Aceasta planta a fost folosita de secole in China pentru reglarea ciclului menstrual si calmarea durerilor si crampelor menstruale.

De asemenea, ajuta femeile sa-si refaca ciclurile menstruale normale dupa ce au luat „Pilula”.

Dong Quai s-a dovedit extrem de utila pentru eliminarea simptomelor menopauzei (bufeurilor, transpiratiei nocturne si uscaciunii vaginale).

Poate reduce PMS – sindromul pre-menstrual, ajuta in caz de anemie, reduce fluxul menstrual si sangerarile uterine, micsoreaza durerile abdominale dupa nastere, regleaza menstruatia dupa nastere, stimuleaza si relaxeaza musculatura uterina, tulburarile pelviene cronice si durerile de cap din cauza deficitului de sange.

In plus, Dong Quai ajuta ficatul sa utilizeze mai bine oxigenul si, prin urmare, este utila in tratarea hepatitei si a cirozei.

Poate fi folosita in caz de insomnie si pentru stabilizarea tensiunii arteriale, atat pentru femei, cat si pentru barbati. De asemenea, ajuta la metabolismul anormal de proteine.

Dong Quai ajuta la dilatarea vaselor de sange periferice, creste circulatia si poate fi folosita ca un laxativ usor.

Dong Quai contine substante estrogenice care pot exercita un efect de reglare a nivelului de estrogen si a mecanismelor biologice estrogenice.

Se pare ca Donq Quai creste efectele estrogenice atunci cand nivelul de estrogen este prea mic, si actioneaza atunci când nivelul este prea mare. Asta face o planta adaptogena!

Radacina de Dong Quai este rareori administrata individual.

Conform medicinei traditionale chineze plantele medicinale lucreaza si au un efect sinergic atunci cand luate impreuna. De asemenea, o planta poate contracara efectele secundare ale celeilalte.

Ca atare, fitoterapeutii prescriu, de obicei, o combinatie de plante pentru a viza nevoile unice si individuale de sanatate.

Armonia schimbarii: Dong Quai este unul din ingredientele preparatului complex destinat femeilor aflate la menopauza, Menopausal Formula.

Surse de informare si recomandari:

 

Lasă un răspuns