Este mai mult decat un slogan eco sau vreun mesaj de marketing bine mestesugit.

Este vorba despre viata, creatie, prosperitate, abundenta, eternitate. Este vorba despre lumea in care traim si locuim si de ceea ce lasam in urma noastra: un loc mai bun, mai frumos, armonios si echilibrat.

Este vorba de ceea ce putem face si ceea ce facem fiecare atat la nivel micro, individual, cat si la nivel macro, global.

Protejeaza mediul si locul in care locuiesti si traiesti

Poluarea a devenit o problema majora, iar efectele ei sunt resimtite asupra mediului si a oamenilor, fie ca vorbim despre incalzirea globala si topirea ghetarilor, fie despre aparitia bolilor respiratorii. De aceea, companiile si ONG-urile sunt din ce in ce mai determinate sa protejeze mediul, iar proiectele lor sunt graitoare.

Dezvoltarea responsabila a activitații este unul dintre obiectivele de baza ale companiei CaliVita International Romania si subiectul unei strategii, care urmareste scaderea amprentei noastre asupra mediului inconjurator si realizarea unor contribuții reale la protejarea lui.

Pentru a o aplica in mod corect si eficient, aceasta trebuie implementata in toate segmentele de activitate, in parteneriat cu companii specializate in domeniu.

3Sacosa din hartie

„Sacosa din hartie” este un proiect prin care ne implicam in protejarea mediului inconjurator si cu care te ajutam si pe tine sa faci acest lucru.

Daca folosesti pentru cumparaturile tale sacosa de hartie, poți contribui si tu, cheltuind doar 0,90 lei, la menținerea unei planete sanatoase.

10% din valoarea fiecarei sacose eco cumparate va fi donata Asociatiei Padurea Copiilor, pentru sprijinirea acțiunilor de impadurire!

Padurea Copiilor este un program de mediu cu o componenta puternic educaționala, care isi propune dezvoltarea comunitaților din sudul tarii, aflate in dificultate si schimbarea de mentalitați.

Impreuna sprijinim natura donand 10% din vanzarile sacoselor de hartie catre proiectul „Padurea copiilor”, care a pornit ca un raspuns la o problema acuta din Romania: lipsa padurilor.

Acest proiect propune creserea permanenta a suprafețelor impadurite din Romania, avand ca scop:

  • Dezvoltarea durabila si promovarea consumului sustenabil;
  • Conservarea biodiversitații;
  • Educarea si implicarea comunitaților locale;
  • Promovarea voluntariatului si a implicarii sociale;
  • Promovarea unei vieți sanatoase.

Renunta la sacosele de plastic! Numai tu poți fi “arhitectul” unui viitor mai bun si sustenabil!

2Padurea Copiilor

„Padurea copiilor” are ca scop impadurirea terenurilor publice degradate din sudul Romaniei pentru care nu exista fonduri de la stat. impaduririle sunt cea mai eficienta si de durata metoda de a combate efectele grave ale schimbarilor climatice.

Acest proiect are o motivatie puternic emotionala, ne propunem ca pentru fiecare nou-nascut din Romania sa plantam si sa ingrijam cate un puiet, pentru ca atunci cand vor creste copiii nostri si ei sa se bucure de binefacerile padurii!

“Aleg sa impaduresc!” s-a nascut sub umbrela “Padurea copiilor” ca o campanile menita sa aduca in prim plan necesitatea de a face paduri pentru generatiile viitoare si prin care ne propunem sa implicam un numar cat mai mare de oameni in lupta impotriva schimbarilor climatice.

Pana in prezent, in cadrul programului “Padurea copiilor” au fost impadurite peste 38 hectare (echivalentul a 52 de suprafete de joc ale Arenei Nationale) in judetele Calarasi si Teleorman (judete cu procentaj redus de suprafete impadurite, sub 5%, mult sub de optimul de 20% recomandat zonelor de campie).

Chiar daca nu ale(r)g sa impaduresc, aleg sa impaduresc sustinand proiectul Padurea Copiilor si pe Andrei Gligor. O poti face si tu, ajutand la strangerea de fonduri financiare necesare impaduririi a 7 ha de padure.

1Agricultura BIO

Agricultura ecologica, si mai ales cea care respecta standardele de certificare organica.

Alimentele bio provenite din culturile certificate organic, nu sunt doar o moda in societatea de astazi, sunt chiar o necesitate, daca dorim sa ne pastram sanatatea, sa fim plini de energie si vitalitate, sa ne ferim de alergiile alimentare si intolerantele atat de des intalnite.

De asemenea, acestea sunt exceptional de benefice nu doar pentru consumul uman, ci si pentru planeta, deoarece incurajeaza agricultura sanatoasa, bazata pe principii corecte si naturale de crestere a plantelor.

Termenul bio sau organic este folosit pentru a descrie produsele agricole si ingredientele care au fost crescute ecologic intr-o ferma in conformitate cu anumite standarde si reguli:

  • in agricultura bio nu se utilizeaza produse sintetice (ingrasaminte, erbicide, pesticide);
  • terenul  pe care se cultiva aceste produse trebuie sa aiba definite limitele zonelor de protectie si de prevenire a culturilor pentru a preveni contactul cu substante interzise de pe terenurile adiacente.
  • alimentele organice / bio nu sunt modificate genetic, nu contin hormoni de crestere si nu sunt iradiate.

In plus, datorita faptului ca superalimentele sunt extrem de bogate in energie vitala, ele pot fi crescute organic, fara substante chimice si ingrasaminte sintentice. Din acest punct de vedere, ele sunt exceptional de benefice nu doar pentru consumul uman, ci si pentru planeta, intrucat incurajeaza agricultura organica si folosirea corecta a principiilor cresterii plantelor.

A sosit timpul sa reconsideram beneficiile superalimentelor originale pe care Mama Natura le produce si ni le ofera din belsug.

Alege verde! Alege bio! Alege viata! Numai tu poti fi “arhitectul” unei lumi mai bune si al unui viitor sustenabil si pro-viata.

Lasă un răspuns