Acasă Resurse Ghiduri utile E momentul pentru o afacere online profesionista!

E momentul pentru o afacere online profesionista!

1
E momentul pentru o afacere online profesionista!

In ziua de azi, orice tip de afacere online de succes are nevoie de o prezenta web profesionista care sa creasca increderea si autoritatea brandului respectiv.

Fiecare dintre noi a observat felul in care evolutia tehnologiei in domeniul comunicatiilor si IT-ului au adus modificari spectaculoase in viata de zi cu zi.

Suntem in permanenta conectati la informatii prin diverse retele sociale si/sau telefon, ne place sa aflam lucruri noi si sa impartasim experiente.

Acest lucru a creat o schimbare profunda la modul in care luam deciziile de cumparare:

  • dorim mai multe informatii referitor la ceea ce dorim sa achizitionam,
  • calitate si excelenta in livrarea produselor si a serviciilor,
  • garantii si consultanta personalizata.

„Consumatorul este din ce in ce mai „mofturos”, se plictiseste repede, trece de la zona offline la zona online si vrea sa stie cat mai multe informatii despre produse sau servicii, vrea pareri si recenzii. Totul este intr-o continua schimbare: comportamentul consumatorilor, tehnologia, modalitatile de promovare etc.” ~  Cristian Ionita, CEO OBLYO Digital Agency

Pe de alta parte, companiile au inteles puterea promovarii produselor si seviciilor care le ofera prin impartasirea experientelor.

In acest sens, au creat diverse sisteme prin care sa recompenseze loialitatea si recunoasterea consumatorilor fideli, cum ar fi:

  • carduri cu puncte bonus sau chiar cash (cashback)
  • recompense prin recomandare afiliere si recomandare (share marketing)
  • distribuire produse din stocul furnizorului (drop shipping)

Unele persoane se folosesc de acestea pentru a face economii sau pentru a-si rotunji veniturile.

Insa, exista si persoane cu spirit intreprinzator si care isi doresc mai mult, adica o afacere, iar mediul online este o modalitate potrivita pentru a-ti testa ideea de afaceri.

Am descoperit site-ul dumneavoastra cu produse cosmetice organice si am luat cunostinta de produsele bio, despre care nu stiam anterior. Interesul meu este sa aflu mai multe informatii despre aceste produse si cum pot deveni, la randul meu, distribuitor.” – Mariana

Pentru ca am primit mai multe intrebari, precum cea de mai sus, in cele ce urmeaza voi schita trei recomandari esentiale pentru a avea o afacere online de succes.

Gandeste afacerea online pe termen lung

Daca ai decis sa intri in afaceri, fa acest lucru in mod profesionist, chiar de la inceput.

Fa-ti un plan de afaceri, creioneaza-ti viziunea pe termen scurt, 1 – 2 – 5 ani, si pe termen lung, 20 – 30 de ani si mai mult, si treci la actiune.

Si renunta la ideea de a incerca o luna, doua, doar sa vezi daca „merge”.

” … o alta regula nescrisa spune sa lansezi inainte de a fi perfect. E mai important sa fii online decat sa fii un magazin online perfect.” ~ Liviu Taloi, fondator ECOMpedia.ro

Creeaza-ti o prezenta online profesionista

In ziua de azi, orice tip de afacere are nevoie si de o prezenta online profesionista.

Si cand spun prezenta online profesionista ma refer la un domeniu web si un site construit la modul profesionist.

Tu alegi ce si in ce mod iti construiesti imaginea in mediul online.

Poate fi un site de prezentare, un blog cu articole si informatii sau un magazin sau un catalog online.

Primul pas este sa cauti un furnizor care ofera atat posibilitatea de inregistrare domenii, cat si servicii de gazduire web.

Alege servicii web de calitate

Dupa cum ai observat si tu, in ziua de azim preturile pentru gazduire web sunt extrem de accesibile. Practic, poti incepe sa incepi sa iti construiesti imaginea in mediul online doar cu pretul unei cafele pe zi. Pe masura ce afacerea ta creste, vei putea ajusta pachetul de servicii si preturile corespunzator.

Servicii gazduire ClausWeb
E afacerea ta online! Tu hotarasti cum o faci.

Asta mi-a placut foarte mult la ClausWEB: pachetele de gazduire web sunt flexibile si accesibile pentru orice buzunar.

Adica, si pentru o afacere online care este in faza de start-up, cat si pentru o afacere mai ambitioasa.

Deci, ai domeniu web si gazduire web asigurata, urmatorul pas este sa iti creezi site-ul.

Tot la Claus WEB vei gasi mai multe tipuri de pachete de web design din care sa alegi ceea ce ti se potriveste afacerii tale.

O alta recomandare foarte importanta, chiar de la lansarea site-lui, este crearea unei baze de date cu contacte si configurarea unui newsletter periodic.

Prin intermediul newsletter-ului, clientii si potentiali tai clienti, pot afla mai multe despre:

  • produsele si serviciile tale,
  • evenimentele si lansarile de produse,
  • oferte, promotii, concursuri si tot ce este nou in afacerea ta.

Serverele pe care sunt gazduite site-urile se afla in Bucuresti si in alte orase din Romania, ceea ce este important, din punct de vedere tehnic, pentru performanta si fiabilitatea site-lui.

Un alt element important pentru un site de incredere si cu autoritate, este certificatul de securitate SSL, un protocol criptografic care au rolul de a proteja schimburile de informatii de pe Internet.

Te-ai gandit la un nume pentru afacerea ta? Foarte bine!

Intra acum pe Claus WEB si rezerva-ti numele de domeniu web pentru afacerea ta:

  • verifica disponibilitatea, fa comanda, plateste online (de preferat) si … felicitari! Ai facut primul pas intr-o afacere online de succes.

Da, e chiar atat de simplu. 🙂

P.S.

Pentru a avea succes pe termen lung, orice afacere online are nevoie de un partener si furnizor de servicii web de calitate. Claus WEB ofera servicii profesionale de gazduire web si hosting de peste 11 ani. Pachete de gazduire de la 0,75 EUR. Asistenta 24/7. Peste 10.000 de clienti fericiti.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: